Logo vit platta för mobil

2012

Värdskap börjar många gånger redan på nätet. Det där lilla extra, som kan få någon att känna sig välkommen och önskad. Och för ett lite mindre företag som ibland får internationellt besök till sin hemsida så som tex ett B&B, en restaurang, butik, mindre turistföretag kan det räcka med en google translate funktion på hemsidan för att besökaren ska känna sig lite extra välkommen!

 

Om du vill ha en funktion för Google Translate på din hemsida lägger du till en HTML applikation och och skriver/klistrar in följande kod:

 

<div id="google_translate_element"></div><script>

function googleTranslateElementInit() {

new google.translate.TranslateElement({

pageLanguage: 'sv'

}, 'google_translate_element');

}

</script><script src="http://translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit"></script>

 

Exempel på några sådanan företag som jag hjälpt med hemsidor och som fått denna funktion är: Le Rocking Horse, Axtorna B&B och Kvast & Trasa. Ta gärna en titt där om du vill se och prova hur det fungerar i praktiken!

 

Och du! Glöm inte att kopiera den till var och en av din hemsidas sidor och undersidor som du vill att dina besökare ska kunna översätta.

Läs hela inlägget »
Etiketter: tips

Sociala medier med Facebook som största aktör öppnar nya möjligheter för företag att marknadsföra sig på. Därtill besöker allt fler webben via sina telefoner och surfplattor. Detta ställer högre krav på tekniken för att man ska synas bra även på den mobila webben.

 

Den här kurshelgen är indelad i två separata kursdagar där vi på lördagen fokuserar på temat "Att skaffa hemsida" och söndagen på "Social media för företag". Kurserna kan bokas var och en för sig, men för er som står i begrepp att skaffa hemsida eller göra om er nuvarande hemsida rekommenderar jag båda kursdagarna.

 

Lördag den 20 oktober kl 13-17: Att skaffa hemsida

Domännamn, webhotell, publiceringsverktyg och sökoptimering (SEO). Nästa år spås mobilen gå om datorn som den mest vanliga enheten för att surfa på Internet. Då är det viktigt att tekniken hänger med, för alla vill vi ju kunna synas bra även på den mobila webben.Vi reder ut de olika begreppen och tittar på för och nackdelar med några av de vanligaste publiceringsverktygen för att skapa en web- & användarvänlig hemsida.

 

Söndag den 21 oktober kl 10-14.30: Social media och Facebook som hjälpmedel och verktyg

Under dagen lär du dig hur du professionellt använder Facebook, bloggar och Youtube för att kommunicera med din målgrupp. Du kommer att få en genomgång av hur Facebook används som ett viktigt hjälpmedel och verktyg i din marknadsföring.

 

Plats: Gits Gård i Stafsinge, Falkenberg

Läs mer om kurserna, anmälan och hur du kan finansiera kurserna med hjälp av Nyföretagarcheckarna här: www.annaaxman.se/kurser/hemsida-socialmedia

 

Handledare: Anna Åxman

 

Pris: 2 st Nyföretagarcheckar alternativt 1000 kr + moms per deltagare och kursdag. I priset ingår kurs, mingel, fika eller lättare lunch.

 

Varmt välkommen!

Läs hela inlägget »
Etiketter: social media, kurs, hemsida
Chans till ytterligare 6 Nyföretagarcheckar att nyttja innan den 30 november 2012! Chans till ytterligare 6 Nyföretagarcheckar att nyttja innan den 30 november 2012!

En glad nyhet ! För er som har kunnat nyttja Region Hallands Nyföretagarcheckar finns nu en möjlighet att kunna få upp till 6 checkar till.

 

Hos mig på Anna Åxman Marknadsföring kan du få hjälp med:

 

Social Medier:

Konsultation & utbildning i hur du konkret kan använda sociala medier för att öka dina affärer i allmänhet och med Facebook i synnerhet.

  • Få en ökad kompetens om hur du marknadsför dig i sociala medier
  • Få konkreta råd om hur du praktiskt startar och upprätthåller en närvaro på Facebook
  • Få en verktygslåda laddad med de verktyg du behöver för att nå framgång i sociala medier
  • Oavsett om du är en "nybörjare" eller har viss erfarenhet i ämnet kommer du att ha stor nytta av din kosnultation
  • Praktiska tips som på en gång går att använda i ditt eget företag
  • Strategi för sociala medier
  • Hjälp med marknadsplan för sociaa medier

Att skapa hemsida från A-Ö:

  • Analys, förbättring och sökoptimering av befintlig hemsida
  • Att skapa en helt ny hemsida från grunden
  • Skaffa dommän namn
  • Val av publiseringsverktyg
  • Layout och användarvänlighet
  • Text och innehåll
  • Länkningar
  • Sökoptimering (SEO)

Jag kan även hjälpa dig att skapa en lite företagspresentation/film i form av rörliga bilder med text och musik som du kan använda på tex YouTube, Facebook och på din hemsida. Några av mina uppdrag så som "företagsfilmer", hemsidor mm hittar ni på min hemsida under referenser: www.annaaxman.se/referenser

 

Ny hemsida:

Önskar du en ny hemsida träffas vi först för att gå igenom dina önskemål och idéer. Vill du själv skapa din hemsida kan vi lägga grunden tillsammans och du jobba vidare med hjälp av konsultation av mig. Vill du hellre att jag gör din hemsida, kan du använda dina Nyföretagarcheckar som en delbetalning av hemsidan.

 

Kurs, workshop, seminarium eller föreläsning:

Är ni en företagsföring eller annan organisation med flera företagsmedlemmar som vill lära sig mer om sociala medier, facebook, att skaffa hemsida eller sökoptimering av hemsida (att synas när man söker produkter eller tjänster på tex google) så kan jag hålla kurser, workshops, seminarier eller föreläsningar för era medlemmar där de kan betala med Nyföretagarchecken.

 

Vill du veta mer eller boka en tid, kontakta mig gärna på mail anna.axman"att"home.se alternativt på telefon: 0737-004515.

 

Checkarna måste var inlösta senast den 30/11. Ring Maria Benulic 035- 16 43 60 för att få mer info.

 

Om Nyföretagarchecken:

Vill du veta mer om vad Nyföretagarchecken är, hur du ansöker, vad du kan använda den till och vilka som är leverantörer så hittar du mer information om Nyföretagarchecken på länken här:  Nyföretagarchecken

Läs hela inlägget »
Etiketter: konsult
Photo: Christel Lind for The Wall Street Journal Photo: Christel Lind for The Wall Street Journal

Nöjda kunder är något av den bästa marknadsföring vi kan önska oss. Jag fick nyligen feedback från en kund till mig, fotograf Christel Lind i Halmstad. Tack vare hjälp med sökoptimering av hennes hemsida och sina fantatsika & talande foton fick hon ett fotouppdrag för The Wall Strees Journal. Inte mindre än 4 bilder med undertext: Photo: Christel Lind for The Wall Street Journal. Grattis duktiga Fotograf Christel Lind!

 

Här kan du läsa hela artikeln i The Wall Street Journal.

Läs hela inlägget »
Etiketter: seo, sökoptimering, hemsida

Arbetar du med wellness och skulle vilja veta mer om hur du kan använda social media så som Facebook för att nätverka och marknadsföra ditt företag, produkter och aktiviteter? Då är kanske denna träff något för dig.

 

Söndag den 26 augusti kl 16-18 gästföreläser jag (Anna Åxman) om företagsnytta med Facebook för Wellness Quality Support i Fiskerilokalen Bua. Läs mer & anmäl dig på www.wqs.se/natverk/aktuella/

 

Välkommen!

Läs hela inlägget »

Sociala medier och inte minst Facebook, representerar en ypperlig arena för att kommunicera med kunder, media och andra intressegrupper. Ju tidigare du är på banan och börjar utnyttja de nya kommunikationskanalerna desto större kommer din påverkningskraft att vara!Företagsnätverket Offensiva Laholm arrangerar två workshops i maj för dig som vill lära dig att använda Facebook på ett profetionellt sätt. Kursen är uppdelad på två kvällar (se nedan).


Plats: Osbecksgymnasiet i Laholm, "100:a byggnaden" i nyrenoverad data/
utbildningssal.

Tid: 18-21
Medlemspris (medlem i Offensiva Laholm): 850 kr (inkl. kvällsförtäring). Även icke medlemsföretag är välkomna i mån av plats. Kontakta Offensiva Laholm (kontaktuppgifter hittar du längre ner) för mer information.

 

Måndag den 7/5 kl 18.00 : Facebook grundkurs

Lär dig hantera din privata Facebooksida och olika inställningar
Så skapar du egna sidor för verksamheter och produkter
Så får du Facebookanvändarna att gilla din sida
Så skapar du evenemang
Så postar du "nyheter" på Facebook
Så kan dina anställda hjälpa företaget att lyckas på Facebook.
Så arbetar du med fotoalbum & länkar
Så fungerar det med vett & etikett på Facebook


Onsdag 23/5 kl 18.00 -21: Facebook tidslinjen - - så lyckas du på Facebook
Så skapar du mål med din Facebooksida
Så skapar du din Facebookstrategi
Så bygger du upp din målgrupp/dina målgrupper
Så mäter du dina Facebookresultat & aktiviteter
Så "taggar du" personer och sidor på Facebook
Så annonserar du på Facebook
Så kan du använda Facebook för att lyfta din hemsida på Google


Anmäl dig senast den 4 maj via e-post till: irene.ivansson@laholm.se
Obs! Anmälan är bindande.


Välkommen!

Läs hela inlägget »
Etiketter: social media, workshop

För ett par veckor sedan var jag inbjuden av affärsnätverket Mona Lisa på Öckerö att hålla ett kvällsseminarium på temat Facebook, sociala medier och sökoptimering. En fantastisk kväll på en vacker ö med många intresserade företagare. En av dem var Kattis Smedberg på Destination Öckeröarna som idag publicerade det här fina reportaget. Tack Kattis & tack Öckeröarna!

Läs hela inlägget »

Min kund Nette i Halmstad, arbetar med inredning och design av hem, kontor och offentliga miljör. Hon önskade en stilren, enkel och avskalad hemsida. Det resulterade i hennes hemsida "omgivning" som vi lanserade i går www.omgivning.se. En hemsida av det här slaget kan du få för ca 5800 kr, önskar du den riktigt bra sökoptimerad är priset från 7800 kr.

 

Jag önskar Nette all lycka till med sitt företagande & omgivning!

 

Är du intresserad av en sökoptimerad hemsida? Läs mer om mina hemsidor här

Läs hela inlägget »
Etiketter: hemsida

Missa inte chansen! Med start torsdag den 26 april och ytterligare två torsdagar i vår (3/5 & 10/5) kommer Anna Åxman att hålla tre workshops på temat social media och sökoptimering för företagare i Moo:t's lokaler i Kungsbacka. Begränsat antal deltagare, så 1 till kvarn. Och, du kan betala med Nyföretagarchecken. 1 check/workshop eller mot faktura 500 kr + moms. Välkommen!

 

PROGRAM

Torsdag 26/4. Kl. 16-19. Vi inleder med en inspirationsföreläsning & seminarium om affärsnyttan med sociala medier och vikten av att synas med hjälp av sökoptimering. Anna visar framgångs exempel på företag som lyckats och hjälper oss igång med företags sida på Facebook. Max 35 deltagare. Sista dag för anmälan måndag den 23/4 till: ekmananna@live.se och gärna även i evenemanget här.

 

Torsdag 3/5 Kl. 16-19. Workshop fler affärer med Facebook. Vi går igenom olika inställningar, funktioner och vikten av en marknadsplan, tydliga mål och att lägga upp strategi för sin närvaro på Facebook. Anna bjuder på en rad handfasta råd och tips. Max 18 deltagare. Sista dag för anmälan måndag den 30/4 till: ekmananna@live.se och gärna även i evenemanget här.

 

Torsdag 10/5 Kl. 16-19. Workshop: Att synas i bruset på nätet är inte en konst, det är "know how" och hårt arbete. När googlade du ditt företag eller dina produkter senast? Anna lär oss om hur man sökoptimerar sin hemsida och ger den en skjuts i social media. Max 18 deltagare. Sista dag för anmälan måndag den 7/5 till: ekmananna@live.se och gärna även i evenemanget här.

 

Pris: 1 Nyföretagarcheck per tillfälle alternativt 500 kr + moms per deltagare och workshop.

OBS! För giltig anmälan maila till: ekmananna@live.se och uppge hur du önskar betala. Med nyföretagarcheck eller faktura. Om du önskar faktura vill vi att du mailar oss ditt företagsnamn och fakturaadress.

 

Vill du veta om du är berättigad till Nyföretagarcheckar och hur du ansöker så hittar du mer information på Annas hemsida här:
http://www.annaaxman.se/nyheter/nyföretagarchecken

 

Vill du veta mer om företagarnätverket moot:e, besök deras hemsida www.moot.se

 

Välkommen!

Läs hela inlägget »

Efter en näringslivslunch i vår intervjuade Micael Goth på Lime & Lemon Media mig om marknadskommunikation, socual media och facebook ut.

Idag den 22 mars publiserade han min absolut första intervju.

 

"Ett företag ska synas mycket och behöver använda många olika kanaler. Det menar Anna Åxman, som jobbar med sociala medier. För henne är Facebook en kanal för att hitta nya målgrupper.
– Sociala medier är en "gateway", en port för att nå ut, säger Anna Åxman."

 

Du kan läsa hela intervjun på Lime & Lemons Medias blogg här>

Läs hela inlägget »

Följ med på en 2 X 3 timmar workshop för småföretagare som önskar komma igång med facebook som en kommunikationskanal. Du lär dig dra nytta av Facebook för att bygga relationer och skapa fler affärer i ditt företag.
Innehåll:

  • Så skapar du en facebooksida för företaget
  • Så får du följare och fans
  • Så skapar du evenemangssida
  • Så lägger du upp intressant innehåll.
  • Så kommunicerar du på facebook - råd och tips
  • Vett och etikett

Vi berör även;

  • Hur du gör en strategisk plan och sätter mål
  • Affärscase - vi tittar på hur andra gör
  • Verktyg som du direkt kan börja använda i din egen verksamhet
  • Hur du länkar till facebook från din hemsida
  • Hur du skapar och administrerar annonser

Kursledare: Anna Åxman och Ulrika Träff

 

Fler kurser planeras inom "social & digital media" samt
sökoptimering. Håll utkik!

 

Tid: torsdag 22 mars + torsd 29 mars kl.9-12

Plats: Teknik och kompetenscentrum i Halmstad

Kostand: 1800 kr för medlemsföretag, 2300 kr för icke medlemmar

Anmälan: senast 16 mars till:
Teknik och Kompetenscentrum
Tfn: 035-17 18 90, e-post: tek@kompetenscentrum.se

Läs hela inlägget »

Tisdag den 13 mars kl 17-20 befinner jag mig på Nimbus på Öckerö. Alla företagsamma kvinnor i Öckerö kommun hälsas välkomna till ett kostnadsfritt seminarium om hur sökoptimering och moderna medier (Sociala Medier) kan stärka ditt varumrke och skapa nya affärsmöjligheter.

 

Tisd 13 mars

Plats: Nimbus på Öckerö, konferensrum Skäret

Tid: 17-20

Anmälan senast 8 mars till: info@monalisaforetag.se

 

Varmt välkommen!

 

Läs hela inlägget »

Missa inte frukostmötet fredagen den 17 februari kl 8-9.30 på TEK i Halmstad! Då är jag inbjuden som gästföreläsare att inspirera på ämnet sociala medier och affärsnytta.

 

Pris: 300 kr, kostnadsfritt för medlemsföretag.

Anmälan till TEK senast 10 februari.

 

Varmt välkommen!

Läs hela inlägget »

Driver du ett företag i Halland och vill veta mer om hemsidor, social media, sökoptimering och att bli mer synlig på nätet? Då kan jag tipsa dig om dessa fyra fristående och kostnadsfria föreläsningar torsdagar mellan 15-18 (fika kl 14.39) med start den 9 februari på Lanthotell Lögnäs Gård.

Du får introduktion till att skapa och använda en hemsida, utnyttja sociala medier och bokningssystem som marknadskanal i din affärsverksamhet.

Torsdagar: 9/2, 16/2, 1/3 & 8/3

Tid: kl 15.00-18.00

Föreläsare: Anna Åxman, Monica Fransson och Maria Nilsson.

Föreläsningarna arrangeras av LISA prrojekt Laholm tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan. Anmäl dig senast den 1 februari via tfn 0430-126 50 eller e-post: laholm@sv.se

Läs mer och detaljerat innehåll på föreläsningarna här.

Välkommen!

Läs hela inlägget »

Vill du nyttja nyföretagarchecken för konsultation inom marknadsföring? Som upphandlad partner för Region Hallands nyföretagarcheck är du välkommen till Anna Åxman, den personliga marknadsföringsbyrån i Halland.

 

Vem kan söka Nyföretagarcheckar?

Du som är:

  • Entreprenör eller företagare med säte i Halland.
  • Har drivit ditt företag i högst 0-3 år.
  • Har en genomtänkt affärsidé.
  • Kan styrka att du har ett behov av Nyföretagarchecken.

Är du intresserad?

Läs mer under Nyföretagarchecken, kontakta Annica Cauchy, tel 0705-75 50 04, annica.cauchy@regionhalland.se eller Maria Benulic, tel. 035-16 43 60, maria.benulic@regionhalland.se

 

Vi fortsätter dialoge kring företagsfrågor på www.facebook.com/sprinklersverige

Läs hela inlägget »

 Förutom att jag gör hemsidor med känsla, föreläser & håller workshops så är jag konsult och företagsrådgivare

Jag hjälper små och medelstora företag med digital affärsutveckling och marknadsföring på webben. Det kan vara frågor gällande SEO sökmotoroptimering, webbstrategi, webbutiker, att skapa en responsiv, användarvänlig och säljande hemsida och marknadskommunikation i social media.

Läs gärna mer på sidan "konsultation" >

 Anlita mig om du vill ha en responsiv, tydlig och lättanvänd hemsida som är lätt för kunden att navigera på. 

En webbdesign som återspeglar den känsla som dina produkter, tjänster och ditt varumärke står för.
 

En sökmotoroptimerad hemsida där vi tillsammans tar fram relevanta sökord och söktermer så att din hemsidas innehåll placerar sig högt vid sök i sökmotorer så som Google.


En hemsida i ett lättanvänt verktyg som gör det enkelt för dig att hantera och uppdatera själv.

Vi kan till och med göra din nya hemsida tillsammans unde coaching av mig. 
  
Läs mer om  hemsida  här >

 Att hålla föreläsningar och workshops är något av det roligaste jag vet. 

Användarvänliga hemsidor, sökmotoroptimering, webbstrategi, digital affärsutveckling, marknadskommunikation, entrprenörskap och digitalt värdskap är några av de ämnen som jag gärna delar med mig av. 

Varje uppdrag är unikt och jag utformat och anpassar därför  innehållet efter ert syfte och önskan.

Exempel på mina föreläsningar & workshops >

 Här hittar du mig på LinkedIn och min företagssida på Facebook