Logo vit platta för mobil

2013 > 08

Vad är ditt mål & syfte med din hemsida? När jag i våras blev kontaktad av mjukvaruföretaget Skalarit i Göteborg ville de ha en ny hemsida, men inte för att få fler kunder utan för att få fler & bättre medarbetare.

Efterfrågan på deras IT tjänster är stor och de behöver växa. De söker därför mjukvaruutvecklare som kan hjälpa dem utveckla båda webbapplikationer och backendsystem.
 

Tog med mig fotograf Marie Hidvi www.hidvi.com och for till Göteborg för att möta ledningen & deras personal på hemmaplan. Vi intervjudare & fotograferade i en halv dag och resultatet blev denna nya hemsida där vi lagt fokus på bildspråk och framför allt "vill du jobba hos oss".

Det ska bli spännande och se om de får fler sökanden på sina jobbannonser när de nu hänvisar till sin nya hemsida. Och,  vill du jobba för ett mindre konsulbaserat mjukvaruföretag med kontor i Göteborg där det ges utrymme för innovation och påverkan? Kontakta www.skalarit.se


Välkommen att kontakta mig om du vill ha en offert på en ny hemsida!
Läs hela inlägget »
Etiketter: hemsida
Låt mig presentera Karlsberg Gård, ett litet smulttronställe mitt i Halland (mellan Varberg & Falkenberg). En av de företagspresentationer jag gjort i form av bildspel med text och musik för att skildra deras unika miljö, för minikonferens, kurser, möhippor, släktträffar, kompisgäng, bröllop & fest.

Presentationen har de lagt upp & sökmotorsoptinerat bland annat på YouTube men även på deras hemsida, Facebook sida mm.

En "filmsnutt" som denna är inte så svår att tillverka om du har en stor bildbank att tillgå och det blir ett utmärkt komplement för synas i de organiska söken på sökmotorer så som Google etc om du sökoptimerar presentationen rätt.

Vill du se Karlsberg Gårds presentation kan du prova att söka på YouTube på; konferens, kursgård, bröllop, möhippa, fest, aktiviteter, eller marknadsföring i kombination med Halland eller Varberg. Eller så följer du länken här >>

Kontaka mig gärna om du vill veta mer eller om du önskar prisuppgift för liknande presentation av ditt företag!
 
Läs hela inlägget »
En favorites icon, även kallad "favicon" är en liten bild som representerar en webbsida och visas till vänster om adressfältet i de flesta webbläsare när du besöker en hemsida.

En favicon ger igenkännande för en hemsidas besökare. Faviconer visas även i vissa menyer, i genvägar på datorns skrivbord och i listor som tex "bokmärken".

Så här kan du skapa din egen favicon:

De bästa formaten för en favicon är 16 X 16 eller 32 X 32 pixlar. En sådan bild kan du skapa med ett bildredigeringsprogram som tex. Photoshop. Du sparar då din bild som en .png fil. Där efter kan du kostnadsfritt konventera filen till en .ico. med hjölp av ConvertICO.

Du får sedan gå in i din hemsidas publiceringsverktyg för att där ladda upp din favicon så att den syns i publicerat läge. Du kan hitta funktionen under tex kontoinställningar/kontrollpanel och "avancerat" eller hör med din support. På hemsida 24 lägger du in din favicon under din kontrollpanel/avancerat & SEO om du skrollar en bit ner.

Lycka till och om du inte själv vill eller kan klura ut det så hör av dig till mig så hjälper jag dig för en rimlig peng under hela augusti månad.

Skapa faviconbild: 150 kr + moms
Faviconbild + ladda upp bild: (Hemsida 24) 250 kr + moms

Välkommen att kontakta mig om du vill veta mer eller göra en beställning!
 
Läs hela inlägget »
Har du funderat på hur din hemsida kan hamna högt i placering hos sökmotorer så som Google eller har du fastnat i ditt pågående arbete och inte vet vad nästa steg är? Då är detta kurskvällen för dig! Dagens konkurrens på internet blir allt hårdare och det gäller att din webbsida, produkter och tjänster syns i de obetalda sökresultaten på webben. Med god sökoptimering ser du till att inte missa dina potentiella kunder! Det handlar om att förbättra en webbplats synlighet. Här får du på ett enkelt sätt vägledning (Kursen är avdragsgill för företag!)

Plats: Studieförbundet Vuxenskolans lokaler
Tid: 18:00-21:00
Pris: 700 kr (avdragsgillt för företag)
Omfattning: Ett tillfälle 3 timmar (4 studietimmar)
Kursledare: Anna Åxman

Halmstad: måndag den 23 september
Mer information och anmälan hos Studieförbundet Vuxenskolan här >>

Varberg: torsdag den 26 september
Mer information och anmälan hos Studieförbundet Vuxenskolan här >>

Jag håller även GRUNDKURS i FACEBOOK, kurs i att skapa HEMSIDA samt SÖKOPTIMERING (SEO). Information om samtliga höstens kvällskurser hittar du på min hemsida under "Höstens öppna kurser" här >>

 Varmt välkommen!
 
Läs hela inlägget »
Etiketter: sökoptimering, seo, kurs
En kurs för dig som är företagare i Halland och vill använda dig av sociala medier och Facebook för att kommunicera med dina kunder. Under tre kvällar guidar Anna Åxman dig till hur du skapar din företagssida på Facebook, sätter mål och skapar strategier, hur du använder dig av statistiken och en massa nyttiga knep och funktioner för att lyckas med din närvaro på Facebook.

Tid: 18:00-21:00
Pris: 1425 kr (avdragsgillt för företagare)
Omfattning: 3 tillfällen 9 timmar (12 studietimmer)
Kursledare: Anna Åxman

Halmstad: måndagar med start måndag den 30 september
Mer information och anmälan hos Studieförbundet Vuxenskolan här >>

Varberg: torsdagar med start torsdag 3 oktober
Mer information och anmälan hos Studieförbundet Vuxenskolan här >>

Jag håller även PÅBYGGNADSKURS i FACEBOOK, kurs i att skapa HEMSIDA samt SÖKOPTIMERING (SEO). Information om samtliga höstens kvällskurser hittar du på min hemsida under "Höstens öppna kurser" här >>

Varmt välkommen!
Läs hela inlägget »

 Förutom att jag gör hemsidor med känsla, föreläser & håller workshops så är jag konsult och företagsrådgivare

Jag hjälper små och medelstora företag med digital affärsutveckling och marknadsföring på webben. Det kan vara frågor gällande SEO sökmotoroptimering, webbstrategi, webbutiker, att skapa en responsiv, användarvänlig och säljande hemsida och marknadskommunikation i social media.

Läs gärna mer på sidan "konsultation" >

 Anlita mig om du vill ha en responsiv, tydlig och lättanvänd hemsida som är lätt för kunden att navigera på. 

En webbdesign som återspeglar den känsla som dina produkter, tjänster och ditt varumärke står för.
 

En sökmotoroptimerad hemsida där vi tillsammans tar fram relevanta sökord och söktermer så att din hemsidas innehåll placerar sig högt vid sök i sökmotorer så som Google.


En hemsida i ett lättanvänt verktyg som gör det enkelt för dig att hantera och uppdatera själv.

Vi kan till och med göra din nya hemsida tillsammans unde coaching av mig. 
  
Läs mer om  hemsida  här >

 Att hålla föreläsningar och workshops är något av det roligaste jag vet. 

Användarvänliga hemsidor, sökmotoroptimering, webbstrategi, digital affärsutveckling, marknadskommunikation, entrprenörskap och digitalt värdskap är några av de ämnen som jag gärna delar med mig av. 

Varje uppdrag är unikt och jag utformat och anpassar därför  innehållet efter ert syfte och önskan.

Exempel på mina föreläsningar & workshops >

 Här hittar du mig på LinkedIn och min företagssida på Facebook