Logo vit platta för mobil

Favicon till din hemsida

En favorites icon, även kallad "favicon" är en liten bild som representerar en webbsida och visas till vänster om adressfältet i de flesta webbläsare när du besöker en hemsida.

En favicon ger igenkännande för en hemsidas besökare. Faviconer visas även i vissa menyer, i genvägar på datorns skrivbord och i listor som tex "bokmärken".

Så här kan du skapa din egen favicon:

De bästa formaten för en favicon är 16 X 16 eller 32 X 32 pixlar. En sådan bild kan du skapa med ett bildredigeringsprogram som tex. Photoshop. Du sparar då din bild som en .png fil. Där efter kan du kostnadsfritt konventera filen till en .ico. med hjölp av ConvertICO.

Du får sedan gå in i din hemsidas publiceringsverktyg för att där ladda upp din favicon så att den syns i publicerat läge. Du kan hitta funktionen under tex kontoinställningar/kontrollpanel och "avancerat" eller hör med din support. På hemsida 24 lägger du in din favicon under din kontrollpanel/avancerat & SEO om du skrollar en bit ner.

Lycka till och om du inte själv vill eller kan klura ut det så hör av dig till mig så hjälper jag dig för en rimlig peng under hela augusti månad.

Skapa faviconbild: 150 kr + moms
Faviconbild + ladda upp bild: (Hemsida 24) 250 kr + moms

Välkommen att kontakta mig om du vill veta mer eller göra en beställning!
 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar